Leuven
Leuven is een studentenstad. Dat valt op als je de eerste keer in Leuven komt. Vol met jong volk. Zeer dynamisch en nooit saai.
 
Tezelfdertijd is Leuven ook een echte provinciestad. Dat merk je bijvoorbeeld aan de nagenoeg volledige afwezigheid van trendy kledingzaken of hippe pubs. Ook de kunstscène is veelal traditioneel. Er zijn slechts enkele kunstgalerieën.

En toch is Leuven de moeite.Het laatste decennium heeft de stad immers erg zijn best gedaan om op alle gebieden een grote stap vooruit te gaan. Het resultaat mag er zijn: het is een stad waar het leuk is te flaneren, met een aantal schitterende historische gebouwen en met hedendaagse architectuur die stilaan de kop op steekt.
 
Kom je op bezoek in Leuven, check dan even de website van Leuven.
 
 
De kunsten
 
Ben je een kunstliefhebber? In Leuven is er meer dan historische gebouwen. Na je bezoek aan Cypres, kan je langs gaan op volgende plaatsen:
 
- Museum M, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven, tel. 016 27 29 29 — www.mleuven.be
 
- STUK kunstencentrum, Naamsestraat 96, Leuven, 016 320 300 — www.stuk.be
 
- de zeven kunstgalerieën aangesloten bij LAG — www.leuvenartgalleries.be
 
 
 
Ook Wallpaper Magazine vindt Leuven meer dan de moeite. Wallpaper is het wereldwijd gerenommeerd magazine met een focus op architectuur, (industrieel) design, interieur, mode en reizen. In 2004 omschreven ze Leuven als een van de top stedelijke toevluchtsoorden, rustpunten.